Brand s tradicijom duljom od 125 godina.

Početak organiziranog punjenja Sarajevskog kiseljaka u boce veže se za 1891. godinu. Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak izvire iz dubine od 150 do 300 metara, obogaćujući se mineralima u svom prirodnom protjecanju kroz staro eruptivno stijenje. Tako prirodna i kristalno čista, s prirodno izbalansiranim odnosom minerala, puni se najsuvremenijim tehnologijama bez vanjskih utjecaja. Po svom sastavu, Sarajevski kiseljak, je natrij-kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatna–sulfatna mineralna voda, te kao takva spada u najbolje prirodne mineralne vode u svijetu. Prvi sačuvani podaci o Kiseljaku potječu iz XVI stoljeća, točnije iz 1530. godine kada Kiseljak „Sauer Brunnen“ spominje Slovenac Benedikt Kuripešić u svom opisu putovanja carskog poslanstva u Carigrad napisanom na njemačkom jeziku. Prvu stručnu analizu mineralne vode u Kiseljaku izvršio je 1886. godine prof. E.Ludwig, dvorski savjetnik iz Beča, koji je pozvan od strane bosanske vlade kako bi proučio mineralne vode u Bosni. Po njegovoj analizi „ova voda spada u one kiseljake koji u sebi imaju najviše CO2, Glauberove soli i znatne množine željeza; s obzirom na sastav ovo je specijalitet među europskim mineralnim vodama“.

ZADNJA VIJEST IZ KISELJAKA

Otvori sve vijesti

KISELJAK, DOBITNIK MNOGOBROJNIH NAGRADA...

2014.

Sedmo priznanje Superbrands za Sarajevski kiseljak

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak dobitnik je prestižnog priznanja Superbrands BiH za 2013/2014. godinu, koje se dodjeljuje za kvalitetu, reputaciju, prepoznatljivost i dugogodišnju dosljednost. 

Glasovima više od 20.000 potrošača, te odabirom stručnog vijeća, 120 godina duga tradicija Sarajevskog kiseljaka nagrađena je ovom prestižnom nagradom po sedmi put. Ovom nagradom je Sarajevski kiseljak, najveća, najstarija i najmodernija punionica mineralne vode u BiH, potvrdio status lidera na tržištu i brenda proizvoda iznimno visoke kvalitete. 

2014.

Sarajevski kiseljak ponovno postao dobitnik prestižne međunarodne nagrade Superior Taste Award

Međunarodni institut za degustaciju i kvalitetu proizvoda International Taste & Quality Institute iTQi  dodijelio je Sarajevskom kiseljaku Superior Taste Award za 2014. godinu za vrhunski okus i kvalitetu. Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak i ove je godine ocijenjena najboljom ocjenom - 3 zvjezdice za okus i kvalitetu. 

Sarajevski kiseljak do sada je primio 7 Superior Taste priznanja, učvrstivši ovogodišnjim svoju dugogodišnju vodeću poziciju, zahvaljujući visokoj i prepoznatljivoj kvaliteti mineralne vode, unaprjeđenju proizvodnje, te prilagođavanjem svoga poslovanja potrebama potrošača.

Pogledaj sve nagrade

kontakti

KORISNIčKA PODRšKA

Kraljice mira 7, 71250 Kiseljak

080-080-002
INFO TELEFON
Otvori sve kontakte
© 2019. Sarajevski kiseljak d.d. Sva prava pridržana.