Sarajevski kiseljak pokreće 'Future Chefs' kuharsko takmičenje među srednjoškolcima

Sarajevski kiseljak je pokrenuo inicijativu "Future Chefs" - kuharsko takmičenje namijenjeno mladim talentima iz cijele zemlje. Saradnja i učešće srednjih ugostiteljskih škola iz Hadžića, Mostara i Banje Luke otvara novo poglavlje u promociji i očuvanju tradicionalne bosanskohercegovačke kuhinje, istovremeno potičući inovacije i kreativnost među mladim kuharima.

Projekat pruža priliku srednjoškolcima da se, uz podršku svojih mentora - profesora, okušaju u pripremi predjela, glavnog jela i deserta, dajući tradicionalnim receptima moderni zaokret uz korištenje Sarajevskog kiseljaka kao posebnog sastojka. Za učešće, svaka od škola dobiva financijska sredstva za nabavku opreme za rad škole, dok će pobjednička ekipa primiti dodatna sredstva, potičući tako daljnji razvoj mladih talenata.

„Projekat "Future Chefs" predstavlja prirodni tok djelovanja Sarajevskog kiseljaka koji je neizostavni dio svakodnevnice, života i kulinarskog nasljeđa Bosne i Hercegovine. Ovaj projekat je prilika da se budući kuhari istaknu, eksperimentiraju i pokažu kako tradicionalna jela mogu dobiti novi život kroz inovativne pristupe. Još od 1891. godine, Sarajevski kiseljak je neizostavan dio naših trpeza širom zemlje. Za nas, podrška obrazovanju i razvoju mladih talenata nije samo ulaganje u budućnost gastronomije, već i u budućnost našeg društva. Radujemo se što će učenici iz Hadžića, Mostara i Banje Luke, imati priliku, da van okvira škole, široj publici pokažu svoje vještine“, izjavio je Stipe Bevanda, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Jedinstvenu kulinarsku priču "Future Chefs" i takmičenje mladih kuhara moguće je pratiti na društvenim mrežama Sarajevskog kiseljaka: : Facebooku, Instagramu i YouTube kanalu te tako podržati novu generaciju budućih kuhara.

29.04.2024.

Sarajevski kiseljak pokreće 'Future Chefs' kuharsko takmičenje među srednjoškolcima

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.