Nagrade

Sarajevski kiseljak, brend iznimne kvalitete, dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih priznanja.

2014.

Sedmo priznanje Superbrands za Sarajevski kiseljak

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak dobitnik je prestižnog priznanja Superbrands BiH za 2013/2014. godinu, koje se dodjeljuje za kvalitetu, reputaciju, prepoznatljivost i dugogodišnju dosljednost. 

Glasovima više od 20.000 potrošača, te odabirom stručnog vijeća, 120 godina duga tradicija Sarajevskog kiseljaka nagrađena je ovom prestižnom nagradom po sedmi put. Ovom nagradom je Sarajevski kiseljak, najveća, najstarija i najmodernija punionica mineralne vode u BiH, potvrdio status lidera na tržištu i brenda proizvoda iznimno visoke kvalitete. 

2014.

Sarajevski kiseljak ponovno postao dobitnik prestižne međunarodne nagrade Superior Taste Award

Međunarodni institut za degustaciju i kvalitetu proizvoda International Taste & Quality Institute iTQi  dodijelio je Sarajevskom kiseljaku Superior Taste Award za 2014. godinu za vrhunski okus i kvalitetu. Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak i ove je godine ocijenjena najboljom ocjenom - 3 zvjezdice za okus i kvalitetu. 

Sarajevski kiseljak do sada je primio 7 Superior Taste priznanja, učvrstivši ovogodišnjim svoju dugogodišnju vodeću poziciju, zahvaljujući visokoj i prepoznatljivoj kvaliteti mineralne vode, unaprjeđenju proizvodnje, te prilagođavanjem svoga poslovanja potrebama potrošača.

2013.

Sarajevski kiseljak je ponosni dobitnik priznanja Best Buy Award

Sarajevski kiseljak je prvom dodjelom certifikata Best Buy Award 2013/2014 u BIH, ocijenjen kao mineralna voda s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

2011.

Prestižna nagrada „Superior Taste Award“ pripala Sarajevskom kiseljaku

Pozicija visokokvalitetnog proizvoda Sarajevskom kiseljaku potvrđena ITQI priznanjem „Superior Taste Award“ za 2011. godinu

Prema ocjenama vijeća sačinjenog od vrhunskih kuhara, somelijera i stručnjaka za napitke, Sarajevski kiseljak proglašen je proizvodom izvrsnog okusa i iznimne kvalitete. 

Priznanje „Superior Taste Award“ za prehrambene proizvode i pića dodjeljuje Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Brisela od 2005. godine. 

2011.

Sarajevskom kiseljaku 2011./2012. dodijeljen status Superbrands

Sarajevski kiseljak je ponovno izabran među vodeće tržišne marke u Bosni i Hercegovini.

Proces glasovanja je organiziran i nadgledan od strane organizacije Superbrands, globalnog i neovisnog branding autoriteta koji provodi promociju i imenovanje najjačih tržišnih marki u 88 zemalja svijeta. Glasovi stručnog vijeća koje čine priznati poslovni i marketinški stručnjaci iz bosanskohercegovačkih medija, agencija, domaćih i stranih korporacija, akademskih institucija i stručnih organizacija, upotpunjeni su glasovima više od 20.000 potrošača, što daje dodatnu važnost rezultatima. Za najbolje se glasovalo na osnovu kvalitete, prepoznatljivosti, dugogodišnje dosljednosti i emotivnog naboja.

2010.

Sarajevski kiseljak dobitnik ITQI priznanja

Sarajevski kiseljak u iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji postao dobitnik ITQI-ovog priznanja „Superior Taste Award“ za 2010. godinu

Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Brisela nagradio je Sarajevski kiseljak prestižnom nagradom „Superior Taste Award“ koja potvrđuje izvrstan okus i iznimnu kvalitetu gazirane mineralne vode njegovane kroz dugogodišnju tradiciju.

2010.

Priznanje Superbrands dodijeljeno Sarajevskom kiseljaku

Sarajevski kiseljak je u 2010. godini svrstan među vodeće domaće i strane robne marke u BiH prema ocjeni Superbrands-a 

Međunarodna organizacija „Superbrands“, globalni autoritet na području branding-a dodijelila je Sarajevskom kiseljaku priznanje među više od 800 robnih marki. Pri izboru i vrednovanju superbrendova za kriterij se uzimaju kvaliteta, pouzdanost, različitost i emotivni naboj prema robnoj marki.

Dodijeljenom nagradom, Sarajevski kiseljak je potvrdio prepoznatljive, emocionalne i opipljive vrijednosti svoga brenda. 

2009.

Sarajevski kiseljak postao je, već drugu godinu zaredom, ponosni dobitnik prestižne međunarodne nagrade „SUPERIOR TASTE AWARD“

Sarajevski kiseljak postao je, već drugu godinu zaredom, ponosni dobitnik prestižne međunarodne nagrade „Superior Taste Award“. Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Brisela, u iznimno jakoj konkurenciji, nagradio je prirodnu mineralnu vodu Sarajevski kiseljak prestižnom nagradom Superior Taste Award za izvrstan okus i iznimnu kvalitetu i u 2008. i u 2009. godini. U današnjem svijetu, gdje je zbog velikog broja proizvoda sve teže privući potrošača i pridobiti njegovo povjerenje, ova je nagrada svojevrsno jamstvo i potvrda da se proizvod koji nosi znak Superior Taste Award po svom okusu i kvaliteti doista ističe na tržištu. 

2009.

Superbrands 2009.

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak je među čak 12.000 brendova prisutnih na BiH tržištu i u 2009. stekla status Superbrands BiH. Sarajevski kiseljak je već drugu godinu zaredom ponosni dobitnik Superbrands BiH, priznanja za kvalitetu, prepoznatljivost, dosljednost i pouzdanost, svrstavši se tako među vodeće robne marke u BiH.

2008.

Nova potvrda kvalitete - Superbrands status za Sarajevski kiseljak

SARAJEVSKI KISELJAK U VRHU BH TRŽIŠTA

Priznanje od strane medijskih, marketinških i akademskih stručnjaka 

Renomirana prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak dobitnik je još jednog velikog priznanja dodijeljenog od strane neovisnog i globalnog autoriteta na području branding-a - organizacije Superbrands.

Robna marka Sarajevski kiseljak je među čak 12 000 brendova prisutnih na BH tržištu dobila priznanje za reputaciju, prepoznatljivost, kvalitetu i dugogodišnju dosljednost. 

2008

Sarajevski kiseljak dobitnik prestižne nagrade - Superior taste award

Sarajevski kiseljak postao je ponosni dobitnik prestižne međunarodne nagrade „Superior Taste Award“. Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Brisela nagradio je prirodnu mineralnu vodu Sarajevski kiseljak prestižnom nagradom Superior Taste Award za izvrstan okus i iznimnu kvalitetu. U današnjem svijetu, gdje je zbog velikog broja proizvoda sve teže privući potrošača i pridobiti njegovo povjerenje, ova je nagrada svojevrsno jamstvo i potvrda da se proizvod koji nosi znak Superior Taste Award po svom okusu i kvaliteti doista ističe na tržištu. 

2007

Sarajevski kiseljak BH BRAND BROJ 1 / 2007

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak je u 2007. godini, prema izboru neovisne Agencije za izbor najmenadžera iz Zenice proglašena BiH brendom broj 1 u kategoriji mineralnih voda. Pored toga, Sarajevski kiseljak d.d. je na temelju poslovnih rezultata, cjelokupnog poslovanja i pozitivnog imidža proglašen najboljom tvrtkom u Bosni i Hercegovini u 2007. godini.

© 2019. Sarajevski kiseljak d.d. Sva prava pridržana.