Danas otvorenje teniskog turnira Sarajevski kiseljak Open 2017

U periodu od 3.6. do 11.6. pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Sarajevski kiseljak bh. javnost moći će uživati u vrhunskim teniskim mečevima turnira Kiseljak Open 2017

Ovaj turnir koji ima međunarodni karakter, ove godine održava se u Kiseljaku osmi put kao dio serije Futures i boduje za ATP ljestvicu. Nakon današnjeg svečanog otvorenja, održat će se ždrijebanje za kvalifikacije dok zvanični natjecateljski dio počinje u subotu 3.6. Nastup na turniru potvrdilo je desetine perspektivnih igrača iz cijelog svijeta što obećava dobru zabavu i pravi teniski spektakl.

Za organizaciju turnira koji je već izgradio imidž jednog od najjačih teniskih turnira u Bosni i Hercegovini zaslužan je Teniski klub Elliptic koji predanim radom i zahvaljujući podršci mnogobrojnih partnera daje novu dimenziju bh. tenisu. Generalni sponzor turnira već nekoliko godina za redom je kompanija Sarajevski kiseljak.

„Sarajevski kiseljak već dugi niz godina ima izuzetno dobru suradnju sa Teniskim klubom Elliptic, te je partnerstvo postalo tradicija po kojoj je i prepoznatljiv Kiseljak Open. Ovako ozbiljan turnir puno je pomogao u popularizaciji tenisa u našoj zemlji i sigurni smo da će u budućnosti sve više plijeniti pažnju i šire. Sretni smo što smo dio ove pozitivne priče i vjerujemo da je pred nama turnir za pamćenje koji će opravdati sva očekivanja“, istakao je Davor Čičić, direktor prodaje, marketinga i razvoja u kompaniji Sarajevski kiseljak.

Nagradni fond ovogodišnjeg turnira je 15.000 američkih dolara.

02.06.2017.

Danas otvorenje teniskog turnira Sarajevski kiseljak Open 2017

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.