Sarajevski kiseljak ima #preKULturne boce

Mladi bh. umjetnici i umjetnice pokazali su nam svu svoju kreativnost i viziju Sarajevskog kiseljaka u budućnosti. Baš oni kreirali su etikete nove limitirane edicije staklenih boca.

Sarajevski kiseljak ovog ljeta lansirao je novu limitiranu ediciju povratne staklene ambalaže, koja je rezultat zajedničkog projekta realiziranog sa Akademijom likovnih umjetnosti iz Sarajeva i Akademijom umjetnosti iz Banje Luke. Studenti ove dvije akademije dobili su zadatak da kreiraju etiketu Sarajevskog kiseljaka po mjeri svoje generacije i pokažu svoju viziju brenda u budućnosti.

Od pristiglih čak 37 rješenja, odabrane su četiri etikete koje su sada dostupne na policama trgovina širom zemlje. Ove četiri etikete potpuno su različite i prikazuju jedinstveni izražaj svakog od autora, no povezuje ih svježina, razigranost i smjelost jedne nove nadolazeće generacije talenata.

Limitirana edicija povratne staklene ambalaže biće dostupna do kraja oktobra 2022.godine, a dio sredstava od prodaje biće doniran ovim akademijama za nabavku opreme za rad.

Koristi povratnu ambalažu!

Podrži umjetnost, pokreni kulturu!

29.06.2022.

Sarajevski kiseljak ima #preKULturne boce

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.