Sarajevski kiseljak pomaže realizaciju najkreativnijih projekata u četiri oblasti umjetnosti

#preKULturna boca, projekat koji je prije nekoliko godina realiziran sa akademijama umjetnosti iz Sarajeva i Banje Luke sada ima nastavak.

U želji da pruži priliku svim mladim umjetnicima Bosne i Hercegovine da prijave svoje projekte iz oblasti slikarstva, književnosti, drame ili muzike, Sarajevski kiseljak otvorio je poziv za sve bh. kretivce koji svoje online prijave mogu realizovati na web platformi www.prekulturna.ba u periodu od 1.7.2024. do 15.8.2024.

Stručni žiri odabrat će po jedan najbolji rad iz svake od oblasti (slikarstvo, književnost, drama i muzika) koji će osvojiti nagradu u vrijednosti od 4.000 KM za realizaciju prijavljenog projekta. Ukupan fond nagrada, za sve četiri oblasti iznosi 16.000 KM. Dodatno, u sklopu ovog projekta bit će lansirana i limitirana edicija gazirane prirodne mineralne vode Sarajevski kiseljak u staklenoj boci, od čije će se prodaje izdvojiti sredstva za ove umjetničke projekte.

Konkurs je namijenjen svima onima koji se profesionalno ili amaterski bave nekim vidom umjetničkog izražaja kroz slikarstvo, književnost, dramu ili muziku i imaju projekat koji još nije realizovan, a za koji im je potrebna finansijska podrška.

01.07.2024.

Sarajevski kiseljak pomaže realizaciju najkreativnijih projekata u četiri oblasti umjetnosti

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.