Sarajevski kiseljak sponzor festivala „Baščaršijske noći 2019“

Sponzorstvo festivala "Baščaršijske noći 2019" je još jedan u nizu projekata kojima Sarajevski kiseljak, kroz podršku kulturnim događajima, iskazuje dugoročnu opredijeljenost društveno odgovornom djelovanju

 

Shvatajući kulturu kao važan segment razvoja jednog društva, naša kompanija i brend Sarajevski kiseljak podržali su organizaciju festivala „Baščaršijske noći 2019“. Međunarodni festival Baščaršijske noći, kroz koncerte klasične i suvremene muzike, balet, suvremeni ples, pozorišne predstave, književne večeri, filmske projekcije, programima za djecu i drugim kulturnim sadržajima značajno doprinosi promociji i afirmaciji kulture u Sarajevu i cijeloj BiH.

Koncertom u znaku saradnje sa Muzičkom akademijom u Sarajevu, Festival će biti svečano otvoren večeras. Publici će se predstaviti nastavnici, asistenti, alumni (bivši) i trenutni studenti Muzičke akademije u Sarajevu izvodeći djela koja su komponovali veliki svjetski autori: Gustav Holst St. Paul, Edvard Grieg, Johann Sebastian Bach/Hanan Hadžajlić i Petar Iljič Čajkovski.

Najavljeno je da će tokom festivala, koji će trajati do 31. jula, biti održano 26 programa u kojima će učestvovati izvođači i umjetnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Holandije, Indonezije i Irana.

01.07.2019.

Sarajevski kiseljak sponzor festivala „Baščaršijske noći 2019“

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.