Gazpacho - hladna supa sa povrćem

Sastojci

  • 800 g paradajza
  • 2 velike zelene paprike
  • 1 manji krastavac
  • 100 g luka
  • 100 g dan starog bijelog hljeba
  • 4 glavice bijelog luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2-4 žlice sirćeta
  • sol
  • biber
  • 800 ml vode
  • 1 kašika Vegete

Način pripreme

  1. U 800 ml vode prokuhajte Vegetu i ohladite je. Hljeb narežite na komadiće i namočite s malo pripremljene supe s Vegetom.
  2. Očišćenu papriku, krastavac, luk i paradajz narežite na kocke. Nakon toga povrće usitnite u blendru, dodajte namočeni kruh, bijel luk, maslinovo ulje, vinsko sirće i ohlađenu supu. Sve dobro izmiješajte tako da dobijete homogenu smjesu. 

  3. Dobiveni gazpacho stavite u odgovarajuću zdjelu, začinite svježe mljevenim biberom i dosolite po želji.

  4. U 800 ml vode prokuhajte Vegetu i ohladite je. Hljeb narežite na komadiće i namočite
  5. Pokriveno ostavite u frižderu oko 3 sata da se dobro rashladi.

  6. Servirajte uz svježe začine i malo vrhnja.

02.06.2023.

Gazpacho - hladna supa sa povrćem

Na vrh
© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.