Mediteranska plata sa humusom
Donosimo savršeno lagano mediteransko predjelo koje će vas oduševiti!
Sastojci
- 450 g humusa
- 4-6 listova puter zelene salate
- 2 šolje cherry paradajza, prepolovljenih
- 4 mini krastavca
- ½ šolje feta sira
- ½ šolje maslina bez košpe
- 2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat paprike
- svježi bosiljak
- pinjoli (po želji)
- sol i biber, po ukusu
Način pripreme
- Posložite listove zelene salate na jedan kraj tanjira za serviranje.
- Rasporedite humus na suprotnu stranu, pokrivajući barem polovinu tanira.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte nasjeckan paradajz, krastavce, fetu i masline. Začinite 1 kašikom maslinovog ulja, soli i biberom.
- Prebacite na tanjir sa humusom preko zelene salate tako da prekriva jedan dio humusa.
- Pokapajte preostalu kašiku maslinovog ulja preko humusa, dodajte prstohvat paprike i pinjole (ako koristite).
- Ukrasite svježim bosiljkom i servirajte uz čašu Kiseljaka.
30.06.2023.