Mediteranska plata sa humusom

Donosimo savršeno lagano mediteransko predjelo koje će vas oduševiti!

Sastojci

  • 450 g humusa
  • 4-6 listova puter zelene salate
  • 2 šolje cherry paradajza, prepolovljenih
  • 4 mini krastavca
  • ½ šolje feta sira
  • ½ šolje maslina bez košpe
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat paprike
  • svježi bosiljak
  • pinjoli (po želji)
  • sol i biber, po ukusu

 

Način pripreme

  1. Posložite listove zelene salate na jedan kraj tanjira za serviranje.
  2. Rasporedite humus na suprotnu stranu, pokrivajući barem polovinu tanira.
  3. U posebnoj zdjeli pomiješajte nasjeckan paradajz, krastavce, fetu i masline. Začinite 1 kašikom maslinovog ulja, soli i biberom.
  4. Prebacite na tanjir sa humusom preko zelene salate tako da prekriva jedan dio humusa.
  5. Pokapajte preostalu kašiku maslinovog ulja preko humusa, dodajte prstohvat paprike i pinjole (ako koristite).
  6. Ukrasite svježim bosiljkom i servirajte uz čašu Kiseljaka.

 

30.06.2023.

Mediteranska plata sa humusom

Na vrh
© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.