Sarajevski kiseljak odlikovan prestižnim svjetskim priznanjem za kvalitetu

Mineralna voda Sarajevski kiseljak, na prestižnom internacionalnom takmičenju Monde Selection osvojila je zlatnu medalju (Gold Quality Award) za kvalitetu proizvoda

Mineralna voda Sarajevski kiseljak, na prestižnom internacionalnom takmičenju Monde Selection osvojila je zlatnu medalju (Gold Quality Award) za kvalitetu proizvoda i time postala član odabrane porodice visokokvalitetnih svjetskih proizvoda. Dobivena nagrada koja je stigla za Sarajevski kiseljak, još jedna je potvrda kvalitete i jedinstvenosti naše gazirane prirodne mineralne vode.

Tradicija takmičenja Monde Selection datira još od 1961. godine. Temeljna svrha ovog takmičenja, zbog kojih je i postalo tako značajno i priznato u svijetu, jeste da neovisni stručni žiri ocijeni proizvode prema najvišim kriterijima, a sve s ciljem kako bi potrošač pri odabiru proizvoda koji nosi oznaku kvalitete Monde Selection, bio siguran da bira visokokvalitetan proizvod ocijenjen prema najvišim međunarodnim standardima.

Prijavom na takmičenje Monde Selection za 2020. godinu, gazirana prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak je dobila priliku za vrhunsku stručnu evaluaciju i međunarodnu potvrdu kvalitete jedne od najrespektabilnijih svjetskih ustanova tog tipa.

Na takmičenje za 2020. godinu prijavljeno je preko  3200 proizvoda iz više od 100 zemalja. Raspoređeni u nekoliko kategorija svi ovi proizvodi prošli su rigorozna testiranja žirija kojeg čine profesionalci različitih profila: prehrambeni tehnolozi, hemijski inžinjeri, majstori za pivo, nutricionisti, Michelinovi kuhari, svjetski poznati enolozi i univerzitetski profesori. Svaki član žirija procjenjuje svaki proizvod zasebno, na osnovu najmanje 20 parametara. Ocjenjivanje dakle, nije puka degustacija, a članovi žirija za konačnu ocjenu imaju pravo čak i na laboratorijske provjere sastava proizvoda koje testiraju.

13.05.2020.

Sarajevski kiseljak odlikovan prestižnim svjetskim priznanjem za kvalitetu

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.