Sarajevski kiseljak prenosi poruku o očuvanju vode

Sarajevski kiseljak, kao odgovorna kompanija, brine se o visokim ekološkim standardima prirodnog okruženja i zajednice

Voda je nezamjenjiv izvor zdravlja i života, te je kao takvu potrebno sačuvati i zaštititi. Sarajevski kiseljak je na Svjetski dan voda posjetioce Sarajevo City Centra podsjetio i podučio o značaju vode, te im pružio informacije kako da je sačuvaju.
Građani su imali priliku sudjelovati u zabavno-edukativnom programu gdje su mogli čuti o brojnim benefitima koje voda pruža i naučiti kako da je očuvaju. Zaposlenici Sarajevskog kiseljaka  družili su se sa zainteresiranim prolaznicima s nadom da će doprinijeti razvoju svijest o očuvanju ovog prirodnog blaga. Sarajevski kiseljak kao odgovorna kompanija brine se o visokim ekološkim standardima prirodnog okruženja i zajednice. Bosna i Hercegovina se nalazi među deset europskih zemalja s najvećim rezervama vode, pa je održavanje njene čistoće od velikog značaja.
Zdrava voda je neophodna kako za prirodno okruženje, tako i za pravilno funkcioniranje ljudskog organizma. Sarajevski kiseljak je tim povodom na Svjetski dan voda organizirao i Water challenge s izazovom da građani piju po osam čaša vode dnevno, tijekom  jednog mjeseca i tako stvore zdravu naviku hidratacije svog organizma. Uz edukativni segment, posjetioci su imali priliku da se zabave uz fotografiranje s foto-frame-om i dobiju na poklon boce Sarajevskog kiseljaka s prigodnim privjesnicama.

22.03.2018.

Sarajevski kiseljak prenosi poruku o očuvanju vode

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.