Sarajevski Kiseljak - Superior Taste Award

Međunarodni institut za degustaciju i kvalitetu proizvoda International Taste & Quality Institute iTQi dodijelio je Sarajevskom kiseljaku Superior Taste Award za 2014. godinu za vrhunski okus i kvalitetu.

Superior Taste Award je garancija da se proizvod koji nosi ovaj znak zaista ističe na tržištu po svom okusu i kvaliteti, a Sarajevski kiseljak vrhunske 3 zvjezdice dobiva već treću godinu zaredom.

Važnost ovih nagrada najbolje ilustrira činjenica da o dobitnicima odlučuje 120 vrhunskih kuhara, sommeliera i stručnjaka koji dolaze iz 12 najprestižnijih europskih asocijacija kulinara i sommeliera. Ocjenjivanje proizvoda provodi se naslijepo, bez ambalaže ili identifikacije proizvoda, s obzirom na njegov izgled, miris, okus, teksturu i opći dojam.

Sarajevski kiseljak do sada je primio 7 Superior Taste priznanja, učvrstivši ovogodišnjim svoju dugogodišnju lidersku poziciju, zahvaljujući visokoj i prepoznatljivoj kvaliteti mineralne vode, unapređenju proizvodnje, te prilagođavanjem svoga poslovanja potrebama potrošača.

05.06.2014.

Sarajevski Kiseljak - Superior Taste Award

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.