Riba sa žara

Pravi ljetni specijalitet! 👌

Sastojci

  • 1 svježa riba po izboru (mi smo koristili oradu)
  • 150 gr mladog krompira
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • čehno bijelog luka
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • limun
  • svježi ruzmarin
  • svježa salata (miks)

 

Način pripreme

1. Ribu očistimo, operemo i osušimo, dobro nauljimo maslinovim uljem, posolimo i pobiberimo s obje strane i dodamo druge, svježe začine.

2. Pripremimo prema želji i okolnostima (na roštilju, u rerni).

3. Sa strane ćemo napraviti krompir salatu tako što ćemo pomiješati skuhan i ohlađen mladi krompir sa svježim crvenim lukom, maslinovim uljem i začinima.

4. Sve ćemo servirati uz svježu sezonsku salatu i čašu ohlađenog Sarajevskog Kiseljaka.

Prijatno! 💚

 

20.07.2023.

Riba sa žara

Na vrh
© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.