Riba sa žara
Pravi ljetni specijalitet! 👌
![](/media/1349/ribasaz-ara_story-1.jpg?crop=0,0.35843618827160489,0,0.32378603395061739&cropmode=percentage&width=920&height=520&rnd=133343421840000000)
Sastojci
- 1 svježa riba po izboru (mi smo koristili oradu)
- 150 gr mladog krompira
- 1/2 glavice crvenog luka
- čehno bijelog luka
- maslinovo ulje
- so i biber
- limun
- svježi ruzmarin
- svježa salata (miks)
Način pripreme
1. Ribu očistimo, operemo i osušimo, dobro nauljimo maslinovim uljem, posolimo i pobiberimo s obje strane i dodamo druge, svježe začine.
2. Pripremimo prema želji i okolnostima (na roštilju, u rerni).
3. Sa strane ćemo napraviti krompir salatu tako što ćemo pomiješati skuhan i ohlađen mladi krompir sa svježim crvenim lukom, maslinovim uljem i začinima.
4. Sve ćemo servirati uz svježu sezonsku salatu i čašu ohlađenog Sarajevskog Kiseljaka.
Prijatno! 💚
20.07.2023.